Diyetisyenden uyarı: Bayramda günlük et tüketimi kadınlarda 120, erkeklerde 180 gramı geçmemeli

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Kaliteli protein kaynağı olan kırmızı etin tüketiminde porsiyon kontrolü ve doğru pişirme yönteminin önemi vurgulandı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözdenur Çavuş Uka, özellikle fazla sakatat tüketiminin gut ve böbrek hastalıklarına yol açabileceği uyarısında bulundu. Kurban Bayramı süresince günlük et tüketiminin belirli miktarları aşmaması gerektiğini belirten Uka, et tüketimine eşlik edecek dengeli bir tabağın sindirimi destekleyeceğini ifade etti.

Kurban Bayramında Beslenme Önerileri

Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin bazı riskleri beraberinde getirebileceğini hatırlattı. Özellikle sindirim sistemi ve kronik rahatsızlıkları olan bireylerin dikkat etmesi gereken konuları vurgulayan Uka, bayram sofralarında sağlıklı tercihler yapmanın önemine değindi.

Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, bayram süresince et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine işaret ediyor. Etin porsiyon kontrolü ve pişirme şekli büyük önem taşıyor. Aşırı et tüketiminin sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Diyetisyen Uka, et tüketimi konusunda önerilerde bulundu.

  • Her öğüne çiğ sebze veya salata eklemek
  • Probiyotik kaynakları tüketmek
  • Baharatların sindirimi destekleyici etkilerinden faydalanmak
  • Yemek sonrası kısa yürüyüşler yaparak sindirimi kolaylaştırmak
  • Lifli besinler ve bol su tüketerek bağırsak sağlığını korumak

Bunun yanı sıra etin saklanması ve pişirilmesi konusunda da bilgiler veren Uka, et tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları detaylandırdı. Kalp hastaları ve kronik hastalığı olan bireylerin özellikle dikkat etmesi gereken noktaları vurgulayan Uzman, sağlıklı bir şekilde et tüketiminin önemine değindi. Unutmayın, sağlıklı ve dengeli beslenmek her zaman en önemli önceliktir!

Related Posts

Tıbbi kenevir artık yasal: Eczanelerde satışına onay çıktı

Türkiye, tıbbi kenevir ürünlerinin eczanelerde kontrollü satışına izin veren tarihi bir yasayı hayata geçirdi. Sağlık Bakanlığı denetiminde yalnızca reçeteyle satılacak bu ürünler, özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden hastalar için yeni bir umut olacak.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Baş dönmesi ve yorgunluğa neden oluyor! Günlük ne kadar su tüketmeliyiz?

Yoğun sıvı kaybının baş dönmesi, yorgunluk ve hatta solunum sıkıntılarına sebep olabileceğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, havaların ısınmaya başlamasıyla daha da özen gösterilmesi gereken su tüketimi hakkında bilgi verdi.

Alzheimer hastaları için bileklik geliştirildi

Trakya Teknopark’ta faaliyet gösteren bir yazılım firması, Alzheimer hastalarının kaybolma riskini azaltmak amacıyla yerli üretim akıllı bileklik geliştirdi.

Vakalar arttı: Yurttaşlara zehirli mantar uyarısı!

Acil Tıp Uzmanı Dr. Ömer Faruk İşleyen, bahar mevsimi ile birlikte vatandaşları doğada topladıkları mantarlarla ilgili uyararak, “Doğadan toplanan mantarların bilinçsizce tüketilmesi son derece tehlikelidir” dedi.

Uzmanı uyardı: Yanlış estetik müdahalelerin 5 tehlikeli sonucu

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Sena İnal Aptoula, bilinçsiz ve kontrolsüz şekilde yapılan estetik işlemlerinin risk taşıdığını belirtti.