OpenAI, Google Chrome’u satın mı alıyor?

Google, ABD Adalet Bakanlığı ile Karşı Karşıya!

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a Tehdidi Devam Ediyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın pazarın tekelini oluşturduğu iddiasıyla şirkete sert bir baskı uygulamaya devam ediyor. Google, bu baskılar sonucunda belirli dijital hizmetlerini elden çıkarmak zorunda kalabilir. Geçen yıl alınan bir mahkeme kararı, Google’ın arama motoru sektöründe tekeli elinde bulundurduğu yönünde bir hüküm vermişti ve bu durum, şirketin gelecekteki dijital hizmetler serisini belirsiz bir konuma soktu.

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz ay Google’ı popüler Chrome tarayıcısını satmaya zorlama çabalarını sürdürdü. Eğer Google bu adımı atarsa, tarayıcıyı satın almak için kuyrukta bekleyen birçok müşteri olduğu biliniyor. Bunlardan biri de yapay zeka devi OpenAI şirketi. Ancak Trump yönetimi, Chrome’un genel kullanıma açılmasına karşı çıkıyor.

Medyada çıkan haberlere göre, ABD hükümeti OpenAI’nın Chrome’u satın alıp almayacağını sorguladı. OpenAI yetkililerine göre, şirket “Evet, ilgileniyoruz ve diğer birçok tarafın da ilgileneceği bir konu” şeklinde yanıt verdi.

ChatGPT ile Chrome: Derin Bir Entegrasyon Mümkün Mü?

Şu anda, kullanıcılar ChatGPT yapay zeka asistanını Chrome tarayıcısında bir eklenti ile kullanabiliyor. Fakat OpenAI yöneticileri, tarayıcının kendilerine geçmesi halinde daha derin entegrasyonların mümkün olabileceğini belirtiyor. Bu birleşme, kullanıcı deneyimini radikal bir biçimde değiştirebilir.

Google’ın kontrolünü kaybedebileceği tek dijital varlık Chrome değil. Bu ayın başlarında bir yargıç, şirketin çevrimiçi reklam teknolojisinde haksız rekabet yaptığına hükmetti. Bu durum, Google’ın reklam teknolojisi alanında bazı uygulamalarını elden çıkarmaya zorlanabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

ABD’deki siyasi atmosferin bu süreçte oynadığı etkili bir rol var. Eğer seçimleri Demokratlar kazansaydı, belki şu anda Google’ın değil, Elon Musk’ın şirketlerinin satışı konuşuluyor olabilirdi. Sonuç olarak, siyasetin etkisi teknoloji dünyasında da oldukça önemli bir rol oynuyor.

Related Posts

Çip devi, otomotiv departmanını sessiz sedasız kapattı! Peki 50 milyon araca ne olacak?

Dev teknoloji şirketi, milyonlarca aracı ilgilendiren hayati bir kararı sessizce aldı. Peki bu sessizliğin ardında ne var?

Sahte baz istasyonu nedir? Android 16‘da önemli bir güvenlik önlemi olacak

Google, Android 16 kullanıcılarını sahte baz istasyonlarından koruyarak, gizli takip eden ve sahte mobil ağlara karşı önemli güvenlik prosedürleri uygulayacak.

10 bin yıllık taş devri kadını yeniden hayatta

Belçika’da 10 bin 500 yıl önce yaşamış bir Taş Devri kadını, yapılan ayrıntılı yüz rekonstrüksiyonuyla yeniden gün yüzüne çıkarıldı. “Margaux kadını” olarak adlandırılan bu avcı-toplayıcının detaylı betimlemesi, iskelet kalıntıları ve antik DNA analizlerine dayanılarak Ghent Üniversitesi’nin açıklamasına göre hazırlandı.

Android kullanıcıları dikkat! Telefonunuzdaki fotoğrafları hedef alıyor

Kaspersky araştırmacıları, iOS ve Android cihazları hedef alan yeni bir Truva atı virüsü olan SparkKitty’yi ortaya çıkardı. Android’de yayılımı daha hızlı olan zararlı yazılım, özellikle kripto para ve kumarla ilgili uygulamaların yanı sıra TikTok’un sahte bir sürümü üzerinden yayılıyor ve telefonların galerilerindeki görüntüleri hedef alıyor.

ChatGPT, satrançta Atari’ye yenildi!

OpenAI’nin en yeni modeli olan ChatGPT-4o, Atari Chess karşısında adeta “yerle bir” oldu.

TEKNOFEST Takımları ABD’deki model uydu yarışmasına damga vurdu

ABD’de gerçekleştirilen uluslararası CanSat Model Uydu Tasarım ve Fırlatma Yarışması’nda TEKNOFEST takımları önemli dereceler elde etti. Gazi Üniversitesi’nden Apastron takımı yarışmayı ikinci sırada tamamlarken, Çankaya Üniversitesi’nden CanBEE takımı dördüncülüğü elde etti.