Edirne’de Turizm 12 Aya Yayılacak

Edirne Turizm Potansiyelini Artırmak İçin Stratejik Planlar Hazırlanıyor

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, kültür turizmiyle öne çıkan kentte turizm hareketliliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Kentte turistik çeşitliliği artırarak turizmin yılın 12 ayına yayılmasının amaçlandığını söyleyen Soytürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın politika ve stratejileri doğrultusunda Edirne turizmini geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Edirne’nin turizm potansiyelini artırmak, turist sayısını ve elde edilen geliri yükseltmek adına 2022-2030 Edirne Turizm Master Planı çerçevesinde stratejik hedefler belirlendiğini vurgulayan Soytürk, Edirne Turizm Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası’nı hazırladıklarını da dile getirdi. Bu belgeler çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Soytürk, Edirne’nin kültür turizminden daha fazla faydalanabilmesi için bir dizi restorasyon ve iyileştirme çalışmalarının hummalı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Soytürk, Mimar Sinan’ın eseri Selimiye Camisi’nin restorasyonu ile Edirne Sarayı’nın yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini de hatırlattı.

Edirne: Çeşitliliğiyle Ziyaretçileri Etkiliyor

Edirne’nin tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayan Soytürk, Trak, Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserlerin kentte görülebileceğini belirtti.

Kültür, inanç, gastronomi, spor, doğa ve deniz turizmine yönelik projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Soytürk, özellikle kültür turizmini çeşitlendirerek turizmi yılın 12 ayına yaymak için çalıştıklarını ifade etti. Edirne’nin tarih boyunca önemini koruyan bir şehir olduğunu belirten Soytürk, turistlerin ilgisini çeken noktaları şu şekilde sıraladı:

  • Makedon Kulesi ve Ören Yeri restorasyonu
  • Şükrü Paşa Anıtı’nın ikinci etabının restorasyonu
  • Saraçlar Caddesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmaları

Özellikle Balkan ülkelerinden gelen turistlerin ilgisini çeken alışveriş turizmi ve konaklamalı turizmin geliştiğine dikkat çeken Soytürk, Meriç ve Tunca nehirleri, doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla Karaağaç bölgesinin yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olduğunu kaydetti.

Edirne’nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve festivaller düzenlendiğini belirten Soytürk, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşler gibi etkinliklere ev sahipliği yapmanın yanı sıra yaz aylarında Saros Körfezi’nde su sporları ve yaz turizmi etkinliklerinin yapıldığını da dile getirdi.

Related Posts

Altın Kaplamalı Seramik Vazo 3 Milyon Lira

Nevşehir’de üretilen 150 santim boyundaki altın kaplama vazonun fiyatı 3 milyon lira.

Demre’de Muhasebecilerle İstişare Toplantısı

KUTSO, Demre’deki muhasebeci ve mali müşavirlerle bölge ekonomisi için istişare toplantısı yaptı.

Antalya’da Start-Up Zone-Demoday Heyecanı

Antalya OSB Teknopark, turizmde dijital ve yeşil dönüşümü desteklemek için Start-Up Zone-Demoday düzenliyor.

PAÜ ve Yeşilyuva Kooperatifi’nden İş Birliği Protokolü

Pamukkale Üniversitesi, staj ve burs desteği ile öğrencilere istihdam fırsatları sunacak.

Borsa haftaya yatay başladı: 14 Temmuz 2025 Pazartesi Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe yatay seyirle 10.358,61 puandan başladı.

Demirören’den 7 yılda 890 milyon dolar tahsil etti

Demirören Grubu’nun 2018’de aldığı kredi Meclis Komisyonu’nda görüşüldü. Krediyi veren Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü vekilleri bilgilendirdi. 1 milyar doları aşan borçtan bugüne kadar 890 milyon dolar tahsilat yapıldığını belirtti.